Specialistii au explicat ca o asigurare de calatorie este necesara oricui calatoreste in strainatate. Fie ca este o calatorie in interes de afaceri sau in interes personal (vacanta, etc), asigurarea de calatorie aduce confortul si siguranta, cel putin financiara, necesara.

Totodata, incheierea unei polite de calatorie este o decizie fireasca pentru orice persoana responsabila, careia ii place sa planifice lucrurile din timp si sa-si usureze viata. Indiferent de tipul si scopul calatoriei, utilitatea asigurarii este incontestabila. In cazul unei calatorii in scop turistic, definita prin nevoia de relaxare, ne vom simti foarte bine avand siguranta absoluta ca riscurile sunt acoperite, orice s-ar intampla. Cu atat mai mult, intr-o calatorie de afaceri, nu ne permitem sa pierdem bani si timp in cazul unor evenimente neprevazute.

Asigurarea de calatorie in strainatate ne poate cumpara atat linistea necesara in timpul vacantei, cat si serviciile concrete de care putem avea nevoie in cazul unui incident. Polita medicala de calatorie este un produs foarte important si care devine din ce in ce mai bine inteles de publicul larg.

In momentul aderarii Romaniei la UE, s-a pus problema ca subscrierile pe aceasta clasa ar putea scadea datorita faptului ca aceasta polita nu mai era obligatorie pentru tarile membre. Totusi, acest lucru nu s-a intamplat intrucat putini au fost aceia care au dorit sa-si asume riscurile, iar subscrierile au evoluat pozitiv in tot acest timp. Trebuie insa sa mai stim ca o astfel de polita este totusi obligatorie pentru calatoriile in statele pentru care cetatenii romani au in continuare nevoie de viza.